Special Issues

⟵ LATIN FOOD 2022


Food Research International

(Elsevier, IF: 6.47)

Food Research International - AMECA, AC

The purpose of this Special Issue is to publish the best contributions presented at Latin Food 2022. We therefore invite congress participants to submit their original research and review articles to this Special Issue, which will cover the main topics of the conference.

Guest editors:
Dr. César Ozuna (Universidad de Guanajuato, México)
Dr. Rosa María Rodríguez-Jasso (Universidad Autónoma de Coahuila, México)
Dr. Gilber Vela-Gutiérrez (Universidad de Ciencias y Artes de Chiapas, México)

The submission portal will be open from end of October, 2022 to February 28th, 2023.

General information:
www.journals.elsevier.com/food-research-international/call-for-papers/latin-food-2022-the-10th-food-science-biotechnology-and-safety-congress

For any queries please contact Dr. César Ozuna at cesar.ozuna@ugto.mx


International Journal of Food Science & Technology

(Wiley, IF 3.713)

International Journal of Food Science & Technology- AMECA, AC

This Special Issue on “Bioprocesses and biotechnology as a tool for sustainability challenges in food and nutrition” is associated with the most relevant and high standard scientific and technological developments presented on the international conference Latin Food 2022, covering the following topics:

  • Sustainable food systems and healthy nutrition patterns.
  • Microbial metabolites in food preservation.
  • Bioactive compounds to enhance food quality.
  • Food additives and flavors derived from microorganisms.
  • Synthetic biology for food technology.
  • Food waste biorefinery and circular bioeconomy.
  • Functionality of food components and emerging technologies.
  • Novel bioprocesses and biotechnology strategies to minimize malnutrition and hunger. 
  • Emerging process in ethnics and traditional foods.

Guest Editors:
Dr. Rosa M. Rodríguez-Jasso, Autonomous University of Coahuila, Mexico
Dr. Esther Perez Carrillo, Tecnologico de Monterrey, Mexico
Dr. Celeste C. Ibarra Herrera, Tecnologico de Monterrey, Mexico
Dr. Armando Robledo Olivo, “Antonio Narro” Autonomous Agrarian University, Mexico. 

The submission portal will be open from November 15th, 2022 to March 31st, 2023

General information:
ifst.onlinelibrary.wiley.com/hub/journal/13652621/homepage/cfp-bioprocesses-and-biotechnology

For any queries please contact at: rodriguezjasso@uadec.edu.mxperez.carrillo@tec.mxc.ibarra@tec.mxarmando.robledo@uaaan.edu.mx


Revista Internacional de Investigación e Innovación Tecnológica

RIIIT (Indexed in the Mexican Scientific and Technological Disclosure Journals of CONACYT)

RIIIT Revista Internacional de Investigación e Innovación Tecnológica - AMECA, AC

Los trabajos seleccionados para someter un artículo in-extenso en la Edición Especial del congreso Latin Food 2022: 10th Food Science, Biotechnology & Safety Congress en la Revista Internacional de Investigación e Innovación Tecnológica (RIIIT), deberán enviar su documento por correo electrónico a las siguientes direcciones de correo electrónico: publicaciones@riiit.com.mx y membresia.ameca@gmail.com, colocando en el asunto del correo el código: SILF2022.

El correo electrónico de la sumisión deberá contener los archivos digitales del manuscrito, tablas y figuras. Es responsabilidad del autor verificar que el documento cumpla con los lineamientos de publicación marcados por la guía de autores:

Editores Invitados:
Dra. Mónica Chávez González, Universidad Autónoma de Coahuila
Dr. César Ozuna López, Universidad de Guanajuato
Dra. Esther Pérez Carrillo, Tecnológico de Monterrey
Dr. Víctor Daniel Boone Villa, Universidad Autónoma de Coahuila

Link: riiit.com.mx
Correo de contacto: publicaciones@riiit.com.mx y membresia.ameca@gmail.com


Revista Ciencia UAT

(Indexed in the Mexican Scientific and Technological Disclosure Journals of CONACYT, Web of Science)

Ciencia UAT - AMECA, AC

Los trabajos seleccionados para someter un artículo in-extenso derivado del congreso Latin Food 2022: 10th Food Science, Biotechnology & Safety Congress en la Revista Ciencia UAT, recibirán la invitación por parte de los editores: Editor asociado responsable Dr. Gilber Vela-Gutiérrez. Universidad de Ciencias y Artes de Chiapas.


Editores de área:
Dra. Celeste Ibarra Herrera. Instituto Tecnológico de Monterrey.
Dr. Armando Robledo Olivo. Universidad Autónoma Agraria Antonio Narro.
Dr. Victor Daniel Bonne Villa. Universidad Autónoma de Coahuila.

El proceso de sumisión de manuscritos se realizará entre noviembre de 2022 a abril de 2023. Puede consultar las políticas editoriales y la información para autores/as en:

revistaciencia.uat.edu.mx/index.php/CienciaUAT

Información adicional: gilber.vela@unicach.mxc.ibarra@tec.mxarmando.robledo@uaaan.edu.mxdanielboone@uadec.edu.mx


Journal of BioProcess & Chemical Technology

(JBCT) ISSN: 2683-3271

JBCT Journal of BioProcess & Chemical Technology - AMECA, AC

All the abtracts submitted and presented in the Latin Food 2022 will be publisehd in a Special Issue of the Journal of BioProcess & Chemical Technology (JBCT) ISSN: 2683-3271

www.biochemtech.uadec.mx

Editor: Dr. Mónica Chávez González, Universidad Autónoma de Coahuila