Plenary Speakers Confirmed To-Date
FAO Regional Office for Latin America and the Caribbean
Regional Nutrition Officer
Inaugural Plenary
Professor-Researcher — Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, A. C., México
I. Postharvest Technologies and Minimally Processed Foods
Full Professor — Faculty of Chemistry
Autonomous University of Querétaro, Mexico
II. Traditional and Endemic Food
Associate Dean of Research and Scientific Graduate Studies
Tecnológico de Monterrey, Mexico
III. Sustainable Food Process and Novel Technologies
Professor — Department of Horticultural Sciences
Texas A&M University, USA
IV. Functional and Nutraceutical Foods
Department of Agricultural Sciences
Division of Microbiology University of Naples Federico II, Italy
V. Health, Nutrition and Nutrigenomics
Key-notes Speakers Confirmed To-Date
Tecnológico Nacional de México, Campus Veracruz, México.
I. Postharvest Technologies and Minimally Processed Foods
Universidad de Costa Rica, Costa Rica.
I. Postharvest Technologies and Minimally Processed Foods
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, A.C., México.
II. Traditional and Endemic Food
Tecnológico de Monterrey, México.
II. Traditional and Endemic Food
Universidad Autónoma de Coahuila, México.
III. Sustainable Food Process and Novel Technologies
Instituto Tecnológico de Tuxtepec, México.
III. Sustainable Food Process and Novel Technologies
Tecnológico de Monterrey, México.
IV. Functional and Nutraceutical Foods
Instituto Tecnológico de Durango/TecNm, México.
IV. Functional and Nutraceutical Foods
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, A.C., México.
IV. Functional and Nutraceutical Foods
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, A.C., México.
V. Health, Nutrition and Nutrigenomics
Universidad Autónoma de Yucatán y Centro de Investigación Científica de Yucatán, A. C., México.
V. Health, Nutrition and Nutrigenomics
Mesa Redonda
20 años de Latin Food: Food Science, Biotechnology & Safety Congress, experiencias y anécdotas con los ex presidentes de la AMECA A. C.
PANELISTAS
Dra. Juliana Morales Castro
Dr. Cristóbal Noé Aguilar González
Dra. Virginia Nevárez Moorillón
Dr. Nicolas Óscar Soto Cruz
MODERADORES
Dra. Rosa María Rodríguez Jasso
Dr. Hugo Sergio García Galindo
Panel
La soberanía alimentaria en el sureste de México desde la perspectiva de la cocina tradicional.
PANELISTAS
Abigail Mendoza Ruiz
Restaurante Tlamanalli, Teotitlán del Valle, Oaxaca
Marta Zepeda
Restaurante Tierra y Cielo, San Cristóbal de las Casas Chiapas
Wilson Alonzo
Complejo Etnogastronómico Ya’axché, Mérida, Yucatán
MODERADOR
Mauricio Romo
Chef Mau Romo, Villahermosa, Tabasco