Plenary Speakers Confirmed To-Date
Tecnológico de Monterrey, México.
Mexican foods: No more waste but revalorization of diversity and transformation of traditional processing to promote healthier diets.
Federal University of Ceará, Brazil.
The role of emerging technologies in food processing beyond microbial inactivation.
University of Minho, Portugal.
The future of food: foods for the future
Universidad de las Américas Puebla, México.
Potential as antimicrobial and antifungal agents of cell-free supernatants of lactic acid bacteria
University of Lleida, Spain.
Nanostructured systems for designing safer and healthier foods.
University of Manitoba, Canada.
Developing cereals and grains based foods to meet current trends of sustainability, nutrition and health
Key-notes Speakers Confirmed To-Date
Tecnológico de Monterrey, México.
Development of vegetal proteins with functionality
Universidad Autónoma de Coahuila, México.
Sustainable process design in the integration of agroindustrial, micro and macroalgae biomass under biorefinery concept
Instituto Tecnológico de Tepic, México.
Annonaceae acetogenins: secondary metabolites with high biological activity
Instituto Politécnico Nacional, México.
Functional Foods Development with reduced carbohydrate digestibility
TecNM/ I.T. Durango, México.
The consumer in the food product development
Tecnológico de Monterrey, México.
Natural pigments in foods: more than meets the eye
Centro de Desarrollo de Productos Bióticos, México.
Resistant starch: a functional food ingredient
Benemérita Universidad Autónoma de Puebla, México.
Application of naturally antimicrobials in food: Challenges and perspectives
Universidad de Guanajuato, México.
Radiofrequency as an emerging thermal technology for food processing
TecNM/ I.T. Durango, México.
Emerging technologies toward the valorization of natural products and agro-food residues
Escuela Nacional de Ciencia Biológicas IPN, México.
Some experiences of encapsulation by spray drying
Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo, A.C. (CIAD), México.
Beyond the food safety paradigm: the case of artisanal cheeses
AMECA Panel Discussion
Feeding the Future: The Globe Impact Over the Future of Food
Tecnológico de Monterrey, México.
TecNM/ I.T. Tepic, México.
Universidad Autónoma de Coahuila, México.
Universidad Autónoma de Chihuahua, México.
TecNM/ I.T. Durango, México.
Simposio. Construyendo sociedades del conocimiento: ¿por qué comunicar ciencia?
“La comunicación pública de la ciencia ante los retos del siglo XXI”
Dirección General de Divulgación de la Ciencia. UNAM.
“La Biotecnología, entre la opinión y la evidencia”
Instituto de Biotecnología, UNAM.
“Periodismo de ciencia frente a la desnutrición informativa”
Red mexicana de Periodistas de Ciencia. UNAM.
“La quimiofobia, una carencia de cultura científica”
Dirección General de Divulgación de la Ciencia. UNAM.
Simposio. Bioeconomía circular en sistemas alimentarios sostenibles: cero desperdicios y hambre cero.
“Pérdida y Desperdicio de Alimentos: Una Visión Tri-Nacional”
Comisión para la Cooperación Ambiental, CCA. Canadá-USA-México
“Perspectiva Nacional en PDA”
SEMARNAT
“Bio-Economía Circular en Sistemas Agroalimentarios”
Fundación Cristina Cortinas
“Hambre Cero/ Estrategias Concienciación”
Banco de alimentos de México
“Crónicas del Desperdicio”
CIAD-Hillo
¿Por Qué y Cómo Cuantificar la PDA?
Restaurantes TOKS
¿Por Qué y Cómo Cuantificar la PDA?
Central de Abasto de la CDMX